Taikina:
100ml maitoa
10g tuorehiivaa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
70g sulatettua voita tai margariinia
370g (noin 3 lasia) jauhoa
Maito lämmitetään noin 30-asteiseksi ja liuotetaan hiiva taikinaan. Myös kuivahiiva sopii hyvin, mutta nelisen grammaa riittää. Lisätään muut aineet ja vaivataan taikina pehmeäksi ja laitetaan peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi. Tämän jälkeen annetaan vielä seistä huoneen lämmössä tunnin verran.
Taikina kaulitaan pyöreäksi levyksi leivinpaperille ja asetellaan kalapalat reunoille. Jätetään ulkosivuille kääntövaraa parin sentin verran. Tässä vaiheessa on hyvä hetki ripotella kalan päälle mausteet.
Ulkoreunat käännetään kalasuikaleiden päälle ja painellaan huolellisesti kiinni piirakan pohjaan. Leikataan viilloin saman kokoisiksi palasiksi. Leikkaamisen kanssa kannattaa olla huolellinen, jotta kalanpalat eivät käännettäessä repeile ja irtoile paikoiltaan.
Painellaan vielä kalapalojen sisäreunat umpeen, jotteivät ne avaudu paistettaessa.
Täytetään piirakan keskiosa paprikalla, tomaatilla ja Mozzarella-juustolla.
Täyte:
400-600g lohifileetä
1 pieni paprika
1 pieni tomaatti
1 paketti Mozzarella-juustoa
Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ennen voitelua annetaan olla uunissa 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti