keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Kullanruskea kalapiirakka

Tätä piirakkaa sain ensi kerran mieheni siskon tekemänä, ja sittemmin siitä on tullut meillä säännöllisesti tarjoiltava herkku. Piirakka on upea näky kahvipöydässä, ja kelpaa sellaisenaan tai salaatin kanssa myös lounaaksi tai päivälliseksi. Resepti löytyy niin monesta paikasta, etten tiedä, kenen ohje on alun perin ollut kyseessä. Yksi versio on saatavilla täältä.

Taikina:


100ml maitoa
10g tuorehiivaa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
70g sulatettua voita tai margariinia
370g (noin 3 lasia) jauhoa

Maito lämmitetään noin 30-asteiseksi ja liuotetaan hiiva taikinaan. Myös kuivahiiva sopii hyvin, mutta nelisen grammaa riittää. Lisätään muut aineet ja vaivataan taikina pehmeäksi ja laitetaan peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi. Tämän jälkeen annetaan vielä seistä huoneen lämmössä tunnin verran.


Taikina kaulitaan pyöreäksi levyksi leivinpaperille ja asetellaan kalapalat reunoille. Jätetään ulkosivuille kääntövaraa parin sentin verran. Tässä vaiheessa on hyvä hetki ripotella kalan päälle mausteet.


Ulkoreunat käännetään kalasuikaleiden päälle ja painellaan huolellisesti kiinni piirakan pohjaan. Leikataan viilloin saman kokoisiksi palasiksi. Leikkaamisen kanssa kannattaa olla huolellinen, jotta kalanpalat eivät käännettäessä repeile ja irtoile paikoiltaan.


Painellaan vielä kalapalojen sisäreunat umpeen, jotteivät ne avaudu paistettaessa. 


Täytetään piirakan keskiosa paprikalla, tomaatilla ja Mozzarella-juustolla.

Täyte:


400-600g lohifileetä
1 pieni paprika
1 pieni tomaatti
1 paketti Mozzarella-juustoa

Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ennen voitelua annetaan olla uunissa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti