tiistai 31. lokakuuta 2017

Bataattisalaatti

Nyt on se aika vuodesta, kun kaupoista saa mehevää bataattia. Bataatti on hyvä lisä salaattiin, ja sillä pystyy hieman nostamaan annoksen kaloripitoisuutta. Bataatissa on nimittäin energiaa 88 kcal/100g eli hieman enemmän kuin perunassa. Esimerkiksi parsakaalissa kaloreja on yli puolet vähemmän. Bataatti on myös jossain määrin kuitupitoinen juures, sillä  sataan grammaan bataattia sisältyy 3,3g kuitua (Fineli elintarvikevertailu, www. fineli.fi). Edelleen oranssista juureksesta saa reilun määrän A-vitamiinia ja karotenoideja, kertoo ravitsemusterapeutti Tomi Valtanen Me Naiset -lehden haastattelussa.




Ainekset:


Uunissa paistettua bataattia
Tomaattia
Omenaa
Kurkkua
Kananmunaa 
Paprikaa
Porkkanaa
Mozzarellaa
Kirjolohta

Bataatti: A-vitamiini ja kuitu
Kananmuna: proteiini, folaatti, D-vitamiini
Lohi: proteiini, D-vitamiini, seleeni, B-vitamiini
Omena: kuitu ja pektiini, joka mm. pitää huolta paksusuolen limakalvoista (Lähde)
Paprika: paljon C-vitamiinia sekä foolihappoa ja B- ja E-vitamiineja
Porkkana: ravintokuitu, betakaroteeni, kalium, seleeni
Tomaatti: lykepeeniä, jonka uskotaan suojaavan mm. sydänsairauksia ja syöpää vastaan (Lähde)

(Ravintosisällöt: fineli.fi)

Salaatti vei nälän mennessään ja oli muuten todella hyvää. Kasvisten saantisuositus puoli kiloa päivässä saatiin melkeinpä täyteen yhdellä aterialla. A-, D-, E- ja K-vitamiinit ovat rasvaliukoisia, joten salaattiin kannattaa lorauttaa pieni määrä öljyä kastikkeeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti