lauantai 28. lokakuuta 2017

Kanapihvit ja punajuuririsotto


Punajuuripussi on pitäkään hautunut jääkaapissa risoton laittoa odotellen. Punajuuririsotto olisi sellaisenaankin ruokaisa ateria, mutta se sopii myös lisukkeeksi esimerkiksi pihvien kanssa. 


Kanapihvit


400g kanajauhelihaa
1dl vettä
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 sipuli
1 raastettu porkkana
basilikaa
mausteita

Turvota korppujauho vedessä, lisää muut ainekset. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Punajuuririsotto


2 raastettua raakaa punajuurta
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
7-8dl vettä
kasvisliemikuutio
3 rkl yrttituorejuustoa
loraus kuohukermaa
5 palaa vuohenjuustoa
suolaa, valkosipulisuolaa, mustapippuria



Raasta punajuuret ja kuullota pannulla kymmenisen minuuttia, purista joukkoon valkosipuli. Lisää myös riisi ja kuullota hetki. Kaada pannulle vettä vähän kerrallaan, liuota liemikuutio kuumaan veteen. Lopuksi tuorejuusto, kerma ja vuohenjuusto. Ennen juustojen lisäämistä risoton voi antaa hautua kannen alla 10-15 minuuttia.


Tältä risotto näytti ennen tuorejuuston lisäämistä. Kypsennys pannulla kesti tunnin verran, ja risotosta tuli mukavan pehmeää ja ehkä jopa vähän puuromaista. 


Hyvää ruokahalua! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti