tiistai 24. lokakuuta 2017

50-vuotispipareiden koristelu


En ole oikeastaan koskaan ollut kova keksileipuri, mutta tänä syksynä pikkuleipien paisto on jostain syystä alkanut kiinnostaa aiempaa enemmän. Elokuussa päätin koristella pipareita mieheni isän 50-vuotispäiville - yllättävän paljon oli näperreltävää, vaikka käytin valmista piparitaikinaa. Valitettavasti kuvia ei tullut otettua kovin montaa, mutta piparit olivat hauskan ja arvokkaan näköisiä ja menekistä päätellen myös hyvän makuisia. Tein kaikista vähän erilaisia, ja asettelin kauneimmat hopeiselle tarjoiluvadille sankarille ojennettavaksi.


Käytin kuorrutukseen valmista sokerikuorrutetta ja erilaisia karkkeja koristeina. Valkoinen pikkusydän on Lidlin sitruunanmakuista hedelmätoffeeta, jonka käytön koristeena olen aikanaan bongannut jostain blogista.


Piparit saavat kivasti uusia muotoja, kun niiden keskelle tehdään kuvioita muoteilla. Tässä piparkakussa on hedelmätoffeesta muotilla otettu kukan mallinen kuvio, jonka keskelle on sokerikuorrutteella liimattu karkki.


Leivoin myös pikkupipareita, joita liimailin isompien keksien päälle koristeeksi. Piparkakuista tulee helposti jouluisen näköisiä, etenkin kun käyttää koristeina tähtiä, lehtiä ja kranssityyppistä sokerikuorrutusta. Tähtien päällä on hedelmätoffeeta, ja kuvio on otettu samalla muotilla kuin itse piparitkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti