perjantai 27. lokakuuta 2017

Salaatti vihreistä aineksista


Tulin aamuharjoituksista kotiin kaupan kautta, ja päätin ensimmäistä kertaa elämässäni poimia ruokakoriin lehtikaalin. Jostain syystä sitä ei ole tullut käytettyä aikaisemmin, vaikka tuntuu olevan jonkinlainen muotikasvis tällä hetkellä. Lehtikaali on terveellinen ja yllättävän proteiinipitoinen lisä ruokaan, mutta pelkältään ilman esikäsittelyä se ei maistu kovinkaan hyvälle. Lisää tietoa lehtikaalin ravintoarvoista löytyy Satokausikalenterin verkkosivuila https://www.satokausikalenteri.fi/news/15/parasta-juuri-nyt-lehtikaali, kannattaa käydä kurkkaamassa!

Syntyi salaatti vihreistä aineksista, sillä kaapissa oli valmiina mm. kesäkurpitsa ja avocadoa. Lämmin salaatti tuntuu kylmällä ilmalla jo ajatuksenakin miellyttävältä, joten lehtikaali sai yhdessä keskäurpitsan ja pakasteherneiden kanssa kuullotuksen pannulla. Kymmenessä minuutissa kaali pehmenee ja kesäkurpitsa saa kauniin, ruskean värin. Päälle vielä suolaa, ja salaatin lämmin osuus on valmis.




Paistetun osuuden alta löytyy kurkkua, tomaattia, paprikaa ja Morrarellaa. Päällä rusinoita tuomassa makeutta. Jälkikäteen ajatellen lehtikaalia olisi voinut hauduttaa pannulla pidempäänkin esimerkiksi maidossa; nyt se jäi mielestäni hieman liian kuivikkaaksi.



Ainekset:

Kurkkua, tomaattia, paprikaa, Morrarellaa
    Paistettua lehtikaalia, kesäkurpitsaa ja herneitä
 Lohta
Avocadoa
Rusinoita






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti