tiistai 31. lokakuuta 2017

Mannik eli mannakakku

Mannakakku on nopea ja helppo lämpimäinen, johon voi halutessaan kehitellä erilaisia täytteitä ja kuorrutuksia. Kakku on ihanaa uunituoreena, mutta säilyy herkullisena myös jääkaapissa. Rakenne muuttuu ajan myötä jämäkämmäksi ja kakku kiinteytyy hieman.

Mannakakkutaikina ei makumaailmaltaan ole kovin voimakas, ja lienee hyvä valinta erikoisempia makuja ja mausteita vierastaville. Rusinat, kuivatut hedelmät, suklaa ym. tuovat kakkuun kivasti pientä lisämakua. Ohje on napattu good-menu.ru -sivustolta, ja se löytyy venäjäksi täältä.



Ainekset:


1 lasi mannasuurimoita
0,5 lasia jauhoa
1 lasi piimää
1 lasi sokeria
1 kananmuna
100g sulatettua voita
1/3 tl suolaa
1/5 tl soodaa
Rusinoita, kuivattuja hedelmiä, suklaata tms.

Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa. Niihin lisätään voi, muna ja piimä. Kaikki sekoitetaan hyvin ja kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan. Paistetaan uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti