Tänään blinitaikina syntyi lähinnä siitä syystä, ettei kaupan lihatiski oikein vetänyt puoleensa. Maksapasteija oli mukavaa vaihtelua kanapihveille ja jauhelihalle, vaikka erilaiset kalatäytteetkin sopivat blineihin todella hyvin.
Taikina:
5 dl maitoa
2 kananmunaa
3,5 dl vahnäjauhoja
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
Resepti löytyy Kotikokki-sivustolta. Ainekset kannattaa sekoittaa sähkövatkaimella, jotta jauhosta ei jää taikinaan paakkuja. Usein blinitaikinaa suositellaan myös seisottamaan hetki pöydällä ennen paistamista.
Blinit ovat parhaita heti paiston jäljiltä, kun niiden ei anna jäähtyä ennen tarjoilua. Kuumien blinien päälle voi lisätä voisulaa tuomaan makua ja pehmeyttä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti