torstai 9. marraskuuta 2017

Blinit ja maksapasteija

Se, että meillä blinit tarjoillaan usein maksapasteijan kanssa, johtuu hauskasta sattumasta. Kerran paistoin blinejä hetken mielijohteesta, eikä kaapista sitten löytynytkään mitään täytteeksi kelpaavaa. Siellä lojui kuitenkin paketillinen maksapasteijaa, jonka laitoin pöytään kokeilumielessä. Yllättäen maksapasteija maistui kuumien blinien seuralaisena kerrassaan herkulliselta, ja vielä mehukkaampi annos saadaan lisäämällä lautaselle lusikallinen smetanaa.

Tänään blinitaikina syntyi lähinnä siitä syystä, ettei kaupan lihatiski oikein vetänyt puoleensa. Maksapasteija oli mukavaa vaihtelua kanapihveille ja jauhelihalle, vaikka erilaiset kalatäytteetkin sopivat blineihin todella hyvin.



Taikina:


5 dl maitoa
2 kananmunaa
3,5 dl vahnäjauhoja 
1 tl sokeria 
3/4 tl suolaa
2 rkl öljyä

Resepti löytyy Kotikokki-sivustolta. Ainekset kannattaa sekoittaa sähkövatkaimella, jotta jauhosta ei jää taikinaan paakkuja. Usein blinitaikinaa suositellaan myös seisottamaan hetki pöydällä ennen paistamista.


Blinit ovat parhaita heti paiston jäljiltä, kun niiden ei anna jäähtyä ennen tarjoilua. Kuumien blinien päälle voi lisätä voisulaa tuomaan makua ja pehmeyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti