lauantai 11. marraskuuta 2017

Blinirullat uunissa

Blineistä saa aikaan monenlaista tarjottavaa, ja lettuja voikin kerralla paistaa reilun satsitn jääkaappiin odottelemaan. Edellispäivän blinit jalostuivat tällä kertaa täytetyiksi blinirulliksi, jotka uunituoreina ovat jopa pannublinejäkin herkullisempia.


Blinitaikinan ohje löytyy Blinit ja maksapasteija -reseptistä. Puolen litran taikinasta riittää blinejä ensin syötäväksi ja sen jälkeen vielä uunirullia varten. 

Täyte:


400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkoinen paprika
piparminttutuorejuustoa n. 50g
yrttituorejuustoa n. 100g
2 rkl kermaa
juustoraastetta

Sipuli ja paprika kuullotetaan pannulla pehmeiksi, lisätään joukkoon jauheliha. Sekoitetaan joukkoon tuorejuusto ja kerma. Lusikoidaan täyte lettuihin ja asetellaan kääröt rulliksi uunivuokaan. Raastetaan pinnalle juustoraaste. Paistetaan 225 asteessa noin 20 minuuttia.



Tarjoillaan raikkaan salaatin kera. Kuvassa lisukkeena porkkanaa, paprikaa ja kurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti