sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Lumihiutaleiden porkkanakakku


Tavoitteena oli väsätä viikonlopun pikkujouluihin talviaiheinen kakku. Täytekakkuja on tullut leivottua enemmän tai vähemmän viime aikoina, joten halusin tällä kertaa tehdä vaihtelun vuoksi jotain muuta. Koristelun kohteeksi päätyi porkkanakakku, joka muiden tarjoiltavien ohessa oli myös nopeampi ja helpompi toteuttaa. Leivoin kakun valmiiksi edellisenä päivänä, ja kuorrutin tarjoiluvalmiiksi ennen vieraiden saapumista.

Projektia ohjasi Soppa 365:n porkkanakakun resepti, johon lisäsin maustepuolelta vielä hippusen kardemummaa ja piparkakkumaustetta:

4 munaa
3 dl sokeria
5 dl porkkanaraastetta
1,5 dl öljyä
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

200g maustamatonta tuorejuustoa
25g voita
2dl tomusokeria


Kakkua koristavat sokerimassalla päällystetyt piparkakut. Marjakoriste on niin ikään sokerimassaa. Lehtimuottia en omista, joten lehdet on muotoiltu vapaalla kädellä - tämä ei ollutkaan lainkaan vaikeaa, ja lehdet onnistuivat mielestäni hyvin.


Suurten piparikoristeiden heikkous on se, että ne päätyvät kakun päältä väkisinkin jonkun lautaselle. Koristeluun voisi tietysti käyttää pienempiäkin pipareita, tai jopa pelkkää sokerimassakin.


Kakulle oli useita koristeluvaihtoehtoja.



Koristeltu kakku säilyi jääkaapissa hyvin seuraavaan päivään. Piparikoristeet kylläkin pehmenivät ja sokerimassan väri muuttui aavistuksen tummemmaksi, mutta ei niin, etteikö kakkua voisi enää vieraille tarjota. Ja makuhan porkkanakakulla tunnetusti paranee vanhetessaan!

Antoisaa pikkujoulun aikaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti