perjantai 3. marraskuuta 2017

Kurpitsa-rahkakeitto



Jokainen sosekeittoja keitellyt on varmaan tullut lorauttaneeksi soppaansa kermaa. Tänään kokeilussa oli kerman sijasta rahka, joka on proteiinipitoisempaa ja pitää myös nälkää pidempään. Lopputulos oli oikein onnistunut: keitosta tuli kuohkeaa, paksua ja sopivan makeaa.

Ainekset:


Keskikokoinen kurpitsa
250g maitorahkaa
reilu rkl tuorejuustoa
suolaa
paprikamaustetta
valkopippuria
loraus hunajaa


Kurpitsa kuoritaan ja paloitellaan kattilaan, keitellään puolisen tuntia kunnes palaset ovat pehmenneet. Soseutetaan ja lisätään rahka, tuorejuusto sekä mausteet.


Seuraavana päivänä keitto oli edellistäkin kuohkeampaa. Kaveriksi sopii esimerkiksi smetana tai raejuusto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti