maanantai 20. marraskuuta 2017

Lohi-Caesar arkeen ja juhlaan


Pikkujoulujen Caesar-salaatin pääraaka-aineeksi valikoitui kirjolohi. Yleensä käytän enemmän kanaa, mutta koska juhlimassa oli yksi pescovegetaristi (piti oikein tarkistaa nimi: henkilö, joka syö eläinkunnan tuotteista kalaa, maitotuotteita ja kananmunia), ei liharuokia tarjoiltu lainkaan. Valinta taisi osua oikeaan, sillä salaatti upposi vieraisiin kuin vesi sieneen =) Illan päätteeksi jäljellä oli pari hassua lusikallista kulhon pohjalla.

Salaatin ohje löytyy aiemmasta Caesar-salaatti -postauksesta, jossa pääraaka-aineena on käytetty kanaa.


Caesar-salaatti on ruokaisa pääruoka, mutta salaatin voi yhtä hyvin asetella lautasille vaikka alkupalaksi. Lisäämällä kasviksia ja vihanneksia saadaan herkullinen ja terveellinen annos, joka on helppo sovittaa myös erilaisiin allergiaruokavalioihin. Esimerkiksi rutongit voi tarjoilla erillisestä astiasta, jolloin salaatti sopii myös keliaakikolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti