maanantai 15. kesäkuuta 2020

Plov eli venäläinen lihapata

Plov on perinteinen venäläinen liharuoka. Sen valmistuksessa parasta on, että koko ruoan saa valmiiksi isossa padassa, eikä erillisiä kattiloita tai paistinpannuja tarvita.



Ainekset:

 700g kanasuikaleita
n. 500g pitkäjyväistä riisiä
4-5 porkkanaa
2 sipulia
120ml öljyä
vettä niin paljon, että sitä jää riisin yläpuolelle sentin verran


Sipuli ja porkkana kuullotetaan ensin öljyssä, jonka jälkeen kana lisätään kattilaan. Seosta paistetaan niin kauan, että kana on kypsää. Tämän jälkeen liotettu (raaka) riisi kaadetaan joukkoon, ja sen päälle vettä puolisen litraa. Vettä tarvitaan sen verran, että sen pinta jää sentin verran riisikerrokerroksen yläpuolelle.

Kattila jätetään liedelle kannen alle noin 20 minuutiksi. Lämpöä sen verran, että vesi kiehuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti