Lämmin ruoka


Helppo kaalipiirakka




Täyte: 
700g jauhelihaa ja keräkaali, varhaiskaali sopii hyvin

Päälle kaadettava taikina: 
4 kananmunaa, 2 lasia jauhoa, smetanaa sen verran kuin mieli tekee. Lisäksi maitoa tai piimää sen verran, että taikinasta tulee riittävän juokseva täytteen päälle kaatamista varten.

Jauheliha ja kaali paistetaan kypsiksi pannulla. Siirretään täyte vuokaan ja kaadetaan taikina päälle. Paistetaan n.200 asteessa siihen asti, että täyte kypsyy ja saa kullanruskean värin.

Tonnikalakannelonit



Täyte: 2,5 sipulia, 2 purkkia tonnikalaa, 1 purkki maissia, ½ rasiallista tuorejuustoa, n. 3 rkl smetanaa. Sipulit kuullotetaan pannulla, lisätään sekaan muut aineet. Annetaan hautua hetki.

Päällä: 2 dl kermaa, 2 purkillista tomaattimurskaa, juustoraastetta

Muuta:  Cannelonit olivat loppumassa, joten ripottelin astiaan lisäksi nauhapastaa. Toinen purkki kermaa olisi voinut olla paikallaan, jos jääkaapista olisi sattunut löytymään. Tuli kuitenkin oikein hyvää, tätä tehdään uudestaan!

Kaali-tonnikala lasagne


Paistettu kaali on yksi syksyn parhaista raaka-aineista ja lisukeruoista. Tällä kertaa siitä tekytyi lasagne yhdessä tonnikalan kanssa. Koska jääkaapissa oli vanhaksi jääviä tortillalettuja, käytin niitä lasagnelevyjen sijaan. Lopputulos on herkullisen pehmeä, eikä ruokaa välttämättä tarvitse pitää uunissa yhtä kauan kuin lasagnelevyjä käytettäessä.

Keittelin kaalia maidossa pienellä lämmöllä vähän yli puoli tuntia niin, että siitä tuli aivan pehmeää. Halutessaan kaalin voi jättää raaemmaksikin, jolloin siitä tulee rapeampaa ja vähän rouskuvaa. Maitoa lisäsin 3-4 kertaa paiston aikana niin, että pannun pohja oli peitossa ja maito kaalin alla kupli kevyesti.

Astian pohjalle kaadetaan ruokakermaa ja paseerattua tomaattia, sen jälkeen kerros kaalia. Seuraavaan kerrokseen kaalin lisäksi purkki tonnikalaa ja puolikas paistettu kesäkurpitsa.






Viimeiseen lasagnekerrokseen levitin paistettua sipulia ja tomaattiviipaleita. Päälle Emmental-viipaleita ja juustoraastetta, ja ei muuta kuin uuniin kypsymään. Paistoaika oli 40 minuuttia 175 asteessa, jotta tomaatitkin kypsyivät ja pehmenivät.


Ja sitten syömään! Miehen mielestä oli muuten oikein hyvää, mutta vähän liikaa kaalia =)


Kanapihvit ja punajuuririsotto


Punajuuripussi on pitäkään hautunut jääkaapissa risoton laittoa odotellen. Punajuuririsotto olisi sellaisenaankin ruokaisa ateria, mutta se sopii myös lisukkeeksi esimerkiksi pihvien kanssa. 


Kanapihvit


400g kanajauhelihaa
1dl vettä
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 sipuli
1 raastettu porkkana
basilikaa
mausteita

Turvota korppujauho vedessä, lisää muut ainekset. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Punajuuririsotto


2 raastettua raakaa punajuurta
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
7-8dl vettä
kasvisliemikuutio
3 rkl yrttituorejuustoa
loraus kuohukermaa
5 palaa vuohenjuustoa
suolaa, valkosipulisuolaa, mustapippuria



Raasta punajuuret ja kuullota pannulla kymmenisen minuuttia, purista joukkoon valkosipuli. Lisää myös riisi ja kuullota hetki. Kaada pannulle vettä vähän kerrallaan, liuota liemikuutio kuumaan veteen. Lopuksi tuorejuusto, kerma ja vuohenjuusto. Ennen juustojen lisäämistä risoton voi antaa hautua kannen alla 10-15 minuuttia.


Tältä risotto näytti ennen tuorejuuston lisäämistä. Kypsennys pannulla kesti tunnin verran, ja risotosta tuli mukavan pehmeää ja ehkä jopa vähän puuromaista. 



Hyvää ruokahalua! =)

Kurpitsa-rahkakeitto




Jokainen sosekeittoja keitellyt on varmaan tullut lorauttaneeksi soppaansa kermaa. Tänään kokeilussa oli kerman sijasta rahka, joka on proteiinipitoisempaa ja pitää myös nälkää pidempään. Lopputulos oli oikein onnistunut: keitosta tuli kuohkeaa, paksua ja sopivan makeaa.

Ainekset:


Keskikokoinen kurpitsa
250g maitorahkaa
reilu rkl tuorejuustoa
suolaa
paprikamaustetta
valkopippuria
loraus hunajaa


Kurpitsa kuoritaan ja paloitellaan kattilaan, keitellään puolisen tuntia kunnes palaset ovat pehmenneet. Soseutetaan ja lisätään rahka, tuorejuusto sekä mausteet.


Seuraavana päivänä keitto oli edellistäkin kuohkeampaa. Kaveriksi sopii esimerkiksi smetana tai raejuusto.

Vakiintuneeksi käsitteeksi muodostunutta Pizza-perjantaita voi yhtä hyvin viettää myös maanantaina. Pellille tehty pizza on riittoisa ruoka, joka myös säilyy jääkaapissa useamman päivän. Tällä kertaa täyte jäi pitkäkstä aikaa ilman ananasta, mikä ei ollut huono valinta: pinnasta tuli rouskkuvan rapea lehtikaalin ja Polar-juustoviipaleiden ansiosta, ja alla oleva jauheliha-kasvistäyte maistui täyteläisen pehmeältä.

Syksyn sato -pizza




Pohja:


5 g kuivahiivaa
2 dl vettä
5-6 dl jauhoa
3 rkl öljyä

Hiiva liuotetaan lämpimään veteen ja lisätään muut aineet. Annetaan taikinan kohota lämpimässä paikassa tunnin verran. Tällä ohjeella ei tule pullataikinan tavoin paisuvaa pohjaa, mutta taikina kohoaa sen verran, että sitä riittää uuninpellille juuri sopiva määrä.


Täyte:


Reilu kerros tomaattikastiketta
Ketsuppia
400 g jauhelihaa
1 paprika
1 sipuli
Lehtikaalia
Kermajuustoa raasteena
Polar-viipaleita
Mausteita maun mukaan

Kuullotetaan pannulla sipuli, paprika ja paistetaan jauheliha. Jollei pannu ole erityisen suuri, kasvikset kannattaa kuullottaa erillään lihasta. Lehtikaali ryöpätään kattilassa ja paistetaan sen jälkeen pehmeäksi. Levitetään ainekset pizzan päälle ja raastetaan lopuksi paksu kerros 
juustoa. Puoli paketillista Polar-juustoviipaleita tuo pintaan kivan rapeuden ja hyvän maun.



Calzonet

12 kpl

5dl vehnäjauhoja
pussi kuivahiivaa
4rkl perunajauhoja
2tl sokeria
2tl suolaa
60-70g voita
noin 2dl vettä

Täyte
Purkki punaista pestoa
Ruskeita herkkusieniä
Kinkkua
Mozzarellaa
Basilikaa



Sekoitetaan kaikki jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola.
Nypitään voi seokseen ja lisätään lämpimähkö vesi/maito.
Vaivataan taikinaa noin 10min ajan.
Kohotetaan 30min-1h

Paistetaan pannulla herkkusienet.
Leivotaan taikinasta 12-13 pyöreää levyä "pizzapohjiksi". 
Lisätään täyte: ensin pesto, jonka päälle muu täyte. 
Suljetaan calzone nostamalla toinen puoli täytteen päälle.
Paistetaan 250 asteessa 10-15min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti