maanantai 6. marraskuuta 2017

Syksyn sato -pizza

Vakiintuneeksi käsitteeksi muodostunutta Pizza-perjantaita voi yhtä hyvin viettää myös maanantaina. Pellille tehty pizza on riittoisa ruoka, joka myös säilyy jääkaapissa useamman päivän. Tällä kertaa täyte jäi pitkäkstä aikaa ilman ananasta, mikä ei ollut huono valinta: pinnasta tuli rouskkuvan rapea lehtikaalin ja Polar-juustoviipaleiden ansiosta, ja alla oleva jauheliha-kasvistäyte maistui täyteläisen pehmeältä.


Pohja:


5 g kuivahiivaa
2 dl vettä
5-6 dl jauhoa
3 rkl öljyä

Hiiva liuotetaan lämpimään veteen ja lisätään muut aineet. Annetaan taikinan kohota lämpimässä paikassa tunnin verran. Tällä ohjeella ei tule pullataikinan tavoin paisuvaa pohjaa, mutta taikina kohoaa sen verran, että sitä riittää uuninpellille juuri sopiva määrä.


Täyte:


Reilu kerros tomaattikastiketta
Ketsuppia
3 tomaattia
400 g jauhelihaa
1 paprika
1 sipuli
Lehtikaalia
Kermajuustoa raasteena
Polar-viipaleita
Mausteita maun mukaan

Kuullotetaan pannulla sipuli, paprika ja paistetaan jauheliha. Jollei pannu ole erityisen suuri, kasvikset kannattaa kuullottaa erillään lihasta. Lehtikaali ryöpätään kattilassa ja paistetaan sen jälkeen pehmeäksi. Levitetään ainekset pizzan päälle ja raastetaan lopuksi paksu kerros 
juustoa. Puoli paketillista Polar-juustoviipaleita tuo pintaan kivan rapeuden ja hyvän maun.


Nautitaan pizza esimerkiksi salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti