Pohja:
5 g kuivahiivaa
2 dl vettä
5-6 dl jauhoa
3 rkl öljyä
Hiiva liuotetaan lämpimään veteen ja lisätään muut aineet. Annetaan taikinan kohota lämpimässä paikassa tunnin verran. Tällä ohjeella ei tule pullataikinan tavoin paisuvaa pohjaa, mutta taikina kohoaa sen verran, että sitä riittää uuninpellille juuri sopiva määrä.
Täyte:
Reilu kerros tomaattikastiketta
Ketsuppia
3 tomaattia
3 tomaattia
400 g jauhelihaa
1 paprika
1 sipuli
Lehtikaalia
Kermajuustoa raasteena
Polar-viipaleita
Mausteita maun mukaan
Kuullotetaan pannulla sipuli, paprika ja paistetaan jauheliha. Jollei pannu ole erityisen suuri, kasvikset kannattaa kuullottaa erillään lihasta. Lehtikaali ryöpätään kattilassa ja paistetaan sen jälkeen pehmeäksi. Levitetään ainekset pizzan päälle ja raastetaan lopuksi paksu kerros
juustoa. Puoli paketillista Polar-juustoviipaleita tuo pintaan kivan rapeuden ja hyvän maun.
Nautitaan pizza esimerkiksi salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti